Kolbulle stekningen har fått en ny placering.
Det är uppe mellan Fäbodstugan och störöset. Detta för att folk ska upptäcka hela Gammelgården.
Kolbullen är en uppskattad Härjedalsk rätt som oftast ät på marknader.
Från början så var det en arbetarrätt som var enkel att tillaga i skogen av skogshuggare eller flottare.
kolbulle steks på traditionellt sätt över en eldstad.
Här under höstmarknaden av Staffan Söder.
Beslutet att flytta kolbullen till nuvarande plats, är för att styrelsen upptäckte att folk inte rör sig och ser och besöker andra byggnader inom Svegs Hembygdsgård.
Där har vi fäbodstugan och Störöset alldeles bredvid som är öppen under dessa tillfällen.
Går alldeles utmärkt att gå in i Fäbodstugan eller Störöset om det är lite sämre väder att äta sin kolbulle.
Kolbulle stekningen
Är en konst som inte många vågar sig på.